Srdačno vas pozivamo da sudjelujete u inovativnom edukacijskom programu usmjerenom na osvještavanje o važnosti stvaranja prijateljskog i uvažavajućeg radnog okruženja i time budete među pionirima društvene promjene na radnom mjestu za LGBTIQ osobe.

Edukacijski program razvile su organizacije civilnog društva iz Hrvatske – udruga K-zona i Zaklada Solidarna, u suradnji s nizozemskom organizacijom Tumba koja ima dugogodišnje iskustvo u razvoju i provedbi participativnih edukacija čiji je cilj poticanje raznolikosti i suzbijanje diskriminacije ranjivih i marginaliziranih skupina.

Edukacijski se program sastoji od online (mrežne) platforme sa sažetim materijalima koji služe kao priprema za edukaciju te online edukacije u trajanju od 3 i pol sata koja se održava putem aplikacije Zoom.

Online edukacija uključuje uvodnu radionicu, prikazivanje edukativnog dokumentarnog filma te završnu radionicu prorade. Radionice se temelje na participativnoj metodologiji koja kroz razgovor pospješuje osvještavanje, učenje i suradnju.

Za detaljan opis programa te plan rada možete nam se javiti na email adresu: noah@voxfeminae.net.

Nadamo se da ćete prepoznati ovu priliku za povećanje vaših kompetencija za stvaranje poticajnog radnog okruženja koje afirmira raznolikost. Rezultati brojnih istraživanja pokazuju da upravo one organizacije koje afirmiraju rodnu ravnopravnost te provode politike raznolikosti i uključivosti bilježe porast zadovoljstva zaposlenih radnim mjestom, njihovu snažniju povezanost s organizacijom te veću kreativnost i produktivnost.

Pozivamo vas da se prijavite za edukaciju putem ove poveznice: https://forms.gle/oHergRxnpiuX9D1v7, te da tako doprinesete razvoju vlastite radne sredine, a time i stvaranju ravnopravnijeg, suosjećajnijeg  i otvorenijeg društva u cijelosti.

Veselimo se vašoj prijavi i stojimo na raspolaganju za sva dodatna pitanja i pojašnjenja!

**Edukacijski program „Radnopravnost svima?!“ dio je projekta „Radnopravnost svima!“ (eng. Work Equality for All) kojeg partnerski provode Prostor rodne i medijske kulture K-zona, Lezbijska organizacija Rijeka LORI, SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost i Stichting Centrum Tumba iz Nizozemske. Projekt se provodi s ciljem stvaranja sigurnog i prijateljskog okruženja za LGBTIQ osobe u radnim organizacijama Republike Hrvatske. Projekt je financiran sredstvima Europske unije i sufinanciran sredstvima Ureda za udruge Vlade RH. Više informacija o projektu te projektnim aktivnostima možete pronaći na www. radnopravnost.hr.