Poštivanje ljudskih prava svakog čovjeka, bez obzira na seksualnu orijentaciju, nacionalnu pripadnost, spol, vjeroispovijest ili pak boju kože i političko uvjerenje, za mene spada među najvažnije civilizacijske dosege čovječanstva. Baš zato sam, kao Riječanin, ali i kao gradonačelnik Rijeke, ponosan što živim u okruženju koje poštuje i prihvaća različitosti, u kojoj nečija nacionalnost ili seksualna orijentacija nije prepreka druženju, suradnji ili zapošljavanju.

No, nažalost, niti jedna sredina nije imuna na postupke pojedinaca pa tako uvijek ima prostora za napredak. Stoga vas pozivam da svojim primjerom pokažete da poštujete prava svakog čovjeka kako bi naše društvo nastavilo rasti i razvijati se u skladu s civilizacijskim vrednotama modernog svijeta, u što svakako spada i pravo pojedinca na rad i život od vlastitog rada.

Baš zato, posebno se obraćam hrvatskim poslodavcima i pozivam ih da se uključe u aktualni projekt “LGBTI ravnopravnost na radnom mjestu” kroz kojeg im je dostupan i Indikator ravnopravnosti na radnom mjestu – evaluacijski pokazatelj kojim dobivaju uvid u svoja postignuća u implementaciji inkluzivnih politika i praksi u radnom okruženju kao i smjernice koje mogu koristiti za unaprjeđenje svoje organizacijske kulture po pitanju ravnopravnosti na radnom mjestu s naglaskom na spolne i rodne manjine, sve s ciljem stvaranja boljeg i pravednijeg društva.

Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke