“U tvrtki IKEA znamo da je jednakost ljudsko pravo. Zato svim zaposlenicima pružamo jednake prilike, a promicanje različitosti i uključenosti utkano je u naše vrijednosti i ključ je uspjeha našeg poslovanja. Kako je IKEA tvrtka koju pokreću upravo vrijednosti, mi vjerujemo u ljude i na svakog pojedinca gledamo kao na talent.

Stoga zaposlenike ohrabrujemo da budu ono što jesu jer njihova jedinstvenost tvrtku IKEA čini boljom.Raznolikost naših zaposlenika omogućava nam i bolje razumijevanje potreba naših kupaca te sposobnost da im udovoljimo.

Različitost se kao pojam u tvrtki IKEA odnosi na različite skupine identiteta kojima pripadaju naši zaposlenici. One uključuju dob, rodni identitet, seksualnu orijentaciju, tjelesne sposobnosti te etničku, rasnu i nacionalnu pripadnost te se smatraju primarnim dimenzijama.

Uključenost se, pak, odnosi na radno okruženje u kojem su naši zaposlenici uspješni jer se osjećaju dobrodošlima, poštovanima, podržavanima i cijenjenima. Bit je u razvijanju infrastrukture s fleksibilnim i kolaborativnim načinima rada punim podrške te u pozitivnom iskorištavanju prednosti koje nam donose naše različitosti u korist naših zaposlenika, poslovanja i zajednice.

U IKEA Hrvatska u sklopu program promicanja različitosti i uključenosti koji provodimo od prošle godine, posebna je pažnja posvećena LGBTI uključenosti, a i ove kao i prošle godine javno ćemo podržati Međunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije 17. svibnja objavama na službenim profilima IKEA Hrvatska na društvenim mrežama.

I za kraj, svim sadašnjim i budućim zaposlenicima naše IKEA zajednice samo mogu poručiti:

Budi ono što jesi, tvoja jedinstvenost tvrtku IKEA čini boljom!”

Igor Štefanec, PR menadžer IKEA HRVATSKA
Zagreb, travanj 2017.